Wspomnienia z targów Travel and Taste

Marzec 14, 2016
Wspomnienia z targów Travel and Taste

W dniach 19-20 lutego odbyły się w Bydgoszczy pierwsze targi turystyczne i kulinarne Travel and Taste. Impreza była okazją do zapoznania się z ofertą turystyczną oraz dziedzictwem kulinarnym nie tylko naszego regionu. Wśród wystawców prezentujących ciekawostki kulinarne i oryginalne produktu z Kujaw i Pomorza znalazł się także Karp Nakielski.

Na naszym stoisku można było posmakować pysznych dań z karpia przygotowanych przez mistrza karpiowej kuchni – Jana Bagrowskiego. Wśród karpiowych rarytasów znalazły się smażone polędwiczki z karpia bez ości, skrzydełka z karpia, karpiowe klopsiki oraz zimne zakąski, czyli karpiowe roladki z przyprawami. Do przekąsek tradycyjnie serwowana była zupa karpiowa, gotowana według tradycyjnej receptury ślesińskich rybaków. Jednak prawdziwym hitem okazał się świeżo wędzony karp, prosto z bydgoskiej wędzarni Jarosława Sengera.

Telewizyjną relację z targów Travel and Taste można było zobaczyć w programie Agropasja w stacji Polsat News. W materiale można również obejrzeć nasze stoisko i dowiedzieć się więcej na temat Karpia Nakielskiego. Materiał jest dostępny tutaj.

 

20160220_110126 20160308_124108